Dinnersite gaat per eind mei 2018 offline. Bezoek TheFork voor nog meer restaurantkeuze. Ontdek & reserveer de beste restaurants voor de beste prijs.
Uniek restaurantaanbod in België
Gedetailleerde restaurantinformatie
Gemakkelijk te reserveren voor groepen
dinnersite
De complete restaurantgids!
INLOGGEN RESTAURATEUR

Europalaan 99, Genk50.966289605.50095910Italiaans

toon telefoonnummer

In het centrum van Genk, meerbepaald op de welgekende Europalaan vlakbij het station, is het aangenaam tafelen in het Italiaanse familierestaurant La Botte. Chefkok Vincenzo Giacomazza ging in 1978 samen met zijn echtgenote op huwelijksreis naar Waterschei waar ze logeerden bij familie. Ze gingen echter nooit terug naar hun thuisland… Na een tijdelijke job als lasser bij Ford opende Vincenzo een eigen restaurant. La Botte verwierf snel naam en faam en werd zo een begrip in Limburg en omstreken.

Intussen staan ook zijn twee zonen in de zaak: Giuseppe leidt samen met zijn vader de keuken in goede banen, terwijl Gaspare verantwoordelijk is voor de bakkerij en de wijn. Vorig jaar werd het restaurant volledig heringericht door de bekende architect Victor Simoni. Vandaag wordt u er hartelijk ontvangen in een strak, maar uiterst sfeervol interieur waar u zich meteen in thuis voelt.

De uitmuntende gevarieerde kaart valt vast ook bij u meteen in de smaak. Daarnaast presenteren Vincenzo, Giuseppe en hun souschefs u ook wekelijks nieuwe suggesties. In hun open keuken staan de huisgemaakte pasta’s en gebak centraal, evenals het gebruik van dagverse groenten, vlees en vis. La Botte werd in 2008 niet voor niets uitgeroepen tot het beste Italiaanse restaurant van België door de gastronomische gids Gault Millau!

Ook de uitgebreide wijnkaart loont beslist de moeite! U vindt er een ruim assortiment duurdere wijnen van gerenommeerde huizen als Gaja en Fontodi terug, maar ook eigen goedkopere ontdekkingen worden vermeld. Kortom, u vindt er voor elk wat wils voor een uitstekende prijs-kwaliteit.

Tijdens de zomermaanden is het ook zalig vertoeven op het gezellige terras. Er is bovendien voldoende parkeergelegenheid voorzien in de nabije omgeving van het restaurant. Steeds welkom, toch is vooraf reserveren aangeraden. Zo bent u zeker van uw plaatsje en een vlotte bediening. Tot binnenkort!

keuken:

Italiaans

Prijzen:

VHN: € 35,00

Betaalmogelijkheden

MastercardVisaAmerican ExpressDiners Club

GaultMillau

15 punten

Invalidevoorzieningen

Rolstoeltoegankelijk

Divers


Airconditioned

terras

 
Klik hier indien u eigenaar of manager van Restaurant La Botte bent en gratis informatie wil toevoegen of aanpassen. 

Lekker gegeten? Laat het weten!

Updates van dinnersite ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en restaurants bij jou in de buurt.

nieuwsbrief: