Dinnersite gaat per eind mei 2018 offline. Bezoek TheFork voor nog meer restaurantkeuze. Ontdek & reserveer de beste restaurants voor de beste prijs.
Uniek restaurantaanbod in België
Gedetailleerde restaurantinformatie
Gemakkelijk te reserveren voor groepen
dinnersite
De complete restaurantgids!
INLOGGEN RESTAURATEUR

Zeedijk 10, Nieuwpoort51.150495702.71930070BelgischFransVis

toon telefoonnummer

De Krone op de zeedijk te Nieuwpoort is een horecazaak met veel gezichten. U kunt hier genieten zowel op het terras, in de bistro, in het restaurant als aan de supergezellige cafétoog (uniek op de Zeedijk).

Op het terras met als blikvangers een immense parasol en natuurlijk het prachtige zeezicht kunt u zowel iets verfrissends drinken, genieten van een snack als uitgebreid lunchen. Een ijsje of pannekoek kan natuurlijk ook.

De bistro is ingericht in de stijl van een Parijse brasserie met Ierse accenten en met een echte cafétoog. Daar is het gezellig vertoeven tegen de avond voor een aperitief of een goed glas bier. Later op de avond zetten we het volume wat hoger voor steengoede muziek uit de jaren '70 en '80 en dat tot in de vroege uurtjes.

Aan de zijkant kunt u met zicht op zee heerlijk tafelen zowel. Een snelle hap, een pot mosselen, een stukje vis of een goed stuk vlees, de kaart is dezelfde als in het restaurant, maar de sfeer is er minder gedwongen en losser.

Achteraan in het restaurant bij een prachtig verlicht glasraam uit de "Art Deco" nestelt u zich in de luxueuze lederen stoelen om te genieten van de keuken. U kunt uiteraard steeds kiezen voor gerechten van de kaart, maar elke week bieden we ook wisselende sugessties of menu’s die steeds zijn gebaseerd op hetzelfde principe: "eenvoudig maar lekker".

Een woordje over mezelf: Na een degelijke opleiding in de hotelschool heb ik alle facetten van de horeca doorlopen: van brasseries tot topgastronomie om mij dan uiteindelijk zelfstandig te vestigen in Nieuwpoort waar ik na drie jaren de fakkel van de zaal heb doorgegeven aan mijn vriendin Eva en ik mij volledig heb toegelegd op de keuken.

De keuken is een mix van zowel Franse als Belgische gerechten met een Italiaanse knipoog, geen superingewikkelde gerechten maar gewoon eenvoudig en lekker.

De dagelijkse aanvoer van vis en mosselen rechtstreeks uit de vismijn van Nieuwpoort is voor ons heel belangrijk.

De Krone heeft met de jaren een gedegen reputatie opgebouwd wat het organiseren van speciale avonden betreft. Niet alleen onze topper met Nieuwjaar maar ook Halloween of Café Chantant waren echte topavonden met ongeziene ambiance. Volgend jaar zullen we proberen eenmaal per maand zo'n avond te organiseren. We houden u daarvan op de hoogte via deze website.

Organiseert u zelf iets aan de kust, dan kunt u bij ons terecht tot 125 personen voor drinks, koude buffetten, communiefeesten, familiefeestjes,... U bedenkt het en wij proberen u een pasklare oplossing te bieden naar uw zin en budget. U neem telefonische contact met ons op, geeft het bedrag door dat u wilt besteden en wij stellen u graag enkele menu’s voor waaruit u vrijblijvend kunt kiezen.

De wijnkaart is onderverdeeld in 6 verschillende prijsklassen waarin u echte koopjes kunt vinden dankzij de twee wijnboeren die mij steeds op de hoogte houden van hun nieuwste ontdekkingen, zowel wat de Franse als de wereldwijnen betreft.

Keukens:

Belgisch, Frans, Vis

Betaalmogelijkheden

MastercardVisaAmerican ExpressDiners Club
Klik hier indien u eigenaar of manager van Restaurant De Krone bent en gratis informatie wil toevoegen of aanpassen. 

Lekker gegeten? Laat het weten!

Updates van dinnersite ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en restaurants bij jou in de buurt.

nieuwsbrief: