Uniek restaurantaanbod in België
Gedetailleerde restaurantinformatie
Gemakkelijk te reserveren voor groepen
dinnersite
De complete restaurantgids!
INLOGGEN RESTAURATEUR

Kapeldreef 46, Heverlee, Leuven50.861141804.66488330FransBelgisch

toon telefoonnummer

Online Reservatieverzoek

 

Geschiedenis
Tijdens de 17e Eeuw was het goed een deel van het Jezuïetenpachthof. Later werd het eigendom van de Hertog van Arenberg. Na wereldoorlog I werd het goed ingewonnen door de Belgische Staat. Tijdens de tweede helft van de 20ste eeuw had het gebouw de functie van kalfskwekerij en paardenmanege.
Op 1 oktober 1996 openden Iris en Lieven Demeestere in dit goed het gezellige en moderne restaurant Arenberg.
Lieven Demeestere is meesterkok bij de “Orde der 33 Meesterkoks van België” en lid van de “Disciples d'Auguste Escoffier”.

Het restaurant
Wat Arenberg zo uniek maakt, is de soepelheid in de diverse formules en menu's :
van dinsdag tot vrijdag (op woensdag en vrijdag enkel 's middags), het “menu à la carte” waarbij iedere tafelgenoot tegen een vaste prijs zijn eigen 3-gangenmenu een “zaterdagmiddaglunch” (all-in) met keuze uit 3 voor-, 3 hoofd- en 3 nagerechten;een 4-gangenmenu “Orde der 33 Meesterkoks van België” voor de zakenman met wat meer tijd gereserveerd in zijn agenda;
een 5- of 4-gangenmenu “Arenberg”, hét summum voor elke fijnproever.

Filosofie van Restaurant Arenberg
Van bij de opening staat één principe voorop : het creëren van een keuken die uitmunt in culinaire topkwaliteit.
Koken is een passie, bestemd voor gedreven mensen die zichzelf dagelijks creativiteit, inventiviteit, perfectie en, niet in het minst, organisatie opleggen. Dit alles vindt zijn uitweg in zowel de gerechten evenals in het onthaal, de service en de jonge omkadering van het restaurant. In gans de opzet zijn de begrippen “eerlijkheid” en “eenvoud” troef. Kwalitatieve topproducten, kraakverse kruiden en groenten, smaakvolle bouillons, zachte olijfolie en heel veel liefde voor het vak zijn de ingrediënten voor een lichte, creatieve keuken boordevol gekende en nieuwe smaken, vervolledigd met naar wens aangepaste wijnen !

Keukens:

Frans, Belgisch

diner:

ma
di
wo
do
vr
za
zo

lunch:

ma
di
wo
do
vr
za
zo

Chefkok:

Lieven Demeestere

Aangesloten bij

Michelin

1 ster

GaultMillau

15 punten

terras

 

 

Lekker gegeten? Laat het weten!





Updates van dinnersite ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en restaurants bij jou in de buurt.

nieuwsbrief: