Orde der 33 Meesterkoks van België

Biologisch (uit) eten met het EKO-keurmerk

Als u uit eten gaat verwacht u een gezelligheid en een goede bediening maar bovenal lekker eten dat gemaakt is van de beste ingrediënten. Dat betekent: vers, zuiver, zonder kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen, maar ook met respect voor dier en milieu geproduceerd. Genieten doet u pas echt als ook uw eten met liefde en aandacht is geproduceerd.

In de supermarkt koopt u al regelmatig biologische producten. Logisch dat een professionele chef-kok daar ook voor kiest. Dankzij het EKO-keurmerk Horeca weet u dat uw restaurant daarin een koploper is. Restaurants of cateringbedrijven met het EKO-keurmerk kiezen aantoonbaar voor biologisch. En worden jaarlijks gecontroleerd. Er zijn vier verschillende certificaten, van minimaal 40%, 60%, 80% of 100%. Het percentage staat voor het aandeel inkoop van biologische producten in verhouding tot de totale inkoop.

Restaurants aangesloten bij `Orde der 33 Meesterkoks van België` >>>